Stemmen op de widar school

Stemmen op de widar school

Vrije school Widar

In 2013 staken Widar, EkoPlaza en de gemeente Delft de koppen bij elkaar voor een ambitieus project: zonnepanelen voor de daken van Vrije School Widar. Er werd een e-deal gesloten en binnen enkele maanden was de financiering rond: ouders en betrokkenen kochten waardebonnen bij EkoPlaza, waarmee het beginkapitaal bij elkaar gespaard werd.

Het project Widar in de Zon onderscheidt zich niet alleen door de omvang, ook door de innovatieve manier van financieren. EkoPlaza Delft investeerde in de zonnepanelen. Dankzij groene investeringsregelingen kon EkoPlaza de zonnepanelen relatief goedkoop aanschaffen. Ouders en betrokkenen van Widar konden participeren door het kopen van een set waardebonnen die de biologische supermarkt verkocht. Widar betaalt EkoPlaza een jaarlijks leasebedrag voor de zonnepanelen. Na ongeveer 10 jaar neemt de school de panelen over en wordt zij eigenaar van de installatie. Daarna beschikt zij de daarop volgende 15 jaar over gratis duurzame energie.

Het project Widar in de zon is afgerond. De zonnepanelen zijn geplaatst! En de school wekt zijn eigen duurzame energie op. Op het dak van de school liggen 84 panelen van Chinaland, 270Wp met zwarte rand. Twee omvormers, Solarmax 10Mt2 drie fase, zorgen voor de terug leveren aan het net.

Maar er is meer. De leerlingen weten straks precies hoeveel energie opgewekt wordt en hoeveel de school aan energie verbruikt. Dat kunnen ze volgen op een systeem dat in de school een plek krijgt. Energiebesparing en bewustwording worden onderdeel van het lesprogramma.

Een prachtig initiatief en een mooi voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers, betrokken ouders en school. Klaar voor de toekomst!

stemmen kan nu!

http://www.p-nuts.nu/nieuws/18de-inzending-p-nuts-awards-widar-in-de-zon/

 

LogoWidar10x10cmkopie1

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.