Zonnepanelen & zonnecollectoren

Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn er in vele soorten en maten. Wat is het verschil? En welk type zonnepaneel kiest u bijvoorbeeld?

Zonnepanelen-zonnecollectoren-zonneenergie-zonnewarmte

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen, wij zetten de belangrijkste voor u op een rij:

 

 • Thermische zonnepanelen → zonnewarmte

Thermische zonnepanelen (zonnecollectoren/zonneboilers) leveren warm water. De vloeistof in de leidingen achter de zonnepanelen warmt op en voorziet uw huis of pand van warm (leiding- en/of verwarmings) water.

 

 • Fotovoltaische zonnepanelen → zonne-energie

Bij fotovoltaische zonnepanelen (PV-panelen) wordt zonlicht omgezet in stroom. De meest gangbare zijn monokristallijn en polykristallijn panelen, met elk zijn specifieke voor- en nadelen. Zo zijn monokristallijn zonnepanelen over het algemeen duurder, maar is het rendement – per vierkante meter – wel beduidend beter. Polykristallijn zonnepanelen zijn daarentegen weer ideaal voor toepassing bij grotere oppervlaktes.

 

 • Flexibele zonnepanelen

Amorfe of dunne-film zonnepanelen zijn buigzaam. Dat kan een enorm voordeel zijn, bijvoorbeeld bij mindere lichtomstandigheden. Ook zijn ze relatief goedkoop. Er kleven nog meer voordelen, maar echter ook nadelen aan; het rendement is bij voldoende zonlicht bijvoorbeeld flink lager dan bij kristallijnpanelen. Zijn dunne-film panelen van toepassing bij uw project? Wij adviseren en helpen u graag.

 

Wat is een zonnecollector?

Een zonnepaneel zet dus zonlicht om in zonnestroom, een zonnecollector of zonneboiler zet zonlicht om in zonnewarmte. Het type en/of aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren:

 

 • Stroomverbruik
 • Beschikbaar dakoppervlak
 • Rendement van de zonnepanelen

 

Welk zonne-energiesysteem past bij u?

Is het dakoppervlakte van uw woning of bedrijfspand beperkt? Kies dan voor zonnepanelen met een groot vermogen (Wattpiek). Wilt u de door uw zonnepanelen opgewekte duurzame energie ook opslaan? Wat is uw gemiddelde stroomverbruik? En is het opwekken van uw eigen zonnewarmte met een zonneboiler financieel gezien wel gunstig?

 

Bepaal eenvoudig welk type zonne-energiesysteem het beste bij u past. Samen, met SunisFree.

 

Merken zonnepanelen

SunisFree werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen/zonnecollectoren, zoals DMEGC, LG, Ulica Solar, Risen Energy, Panasonic Hit, ChinaLand, SolarWorld. Stuk voor stuk betrouwbare merken met uitstekende prestaties & productgaranties.

▶️ Klik op betreffende merknaam voor meer informatie, productspecificaties & -prestaties.

 

Terugverdientijd zonnepanelen

De opbrengst van uw zonnepanelen is o.a. afhankelijk van de opstelling. In de ideale situatie zijn uw zonnepanelen gericht op het zuiden, in een hellingshoek van 35 graden. Een ideaal georienteerd zonnepaneel levert u zo’n 95 kWh per 100 Wattpiek per jaar op. Met 10 panelen zit u dan al gauw op 2.500 kWh stroom per jaar, dat is al ruim 70% van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh per jaar). Natuurlijk is elke situatie anders, maar zelfs met op het oosten of westen gerichte zonnepanelen haalt u zeker nog zo’n 85% ten opzichte van de optimale situatie.

 

Belangrijke factoren voor het rendement zijn:

 

 • Ligging
 • Dakhelling
 • Schaduw
 • Type zonnepanelen
 • Soort omvormer

 

Wilt u weten hoeveel u op uw energierekening kunt besparen? Wat de terugverdientijd van uw (toekomstige) zonne-energiesysteem is? Laat het ons weten, wij helpen u graag.

 

Hoogwaardige alles-in-een-oplossing

Met SunisFree bent u verzekerd van een 100% onafhankelijk (zonne-) energieadvies op maat. Wij werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige merken, vanzelfsprekend wordt uw zonne-energiesysteem (PV-installatie) conform NEN1010 geinstalleerd.

 

Van A tot Z geregeld

Van installatie, onderhoud en storingen tot en met advies bij zakelijke energiesubsidies en hulp bij het terugvragen van de BTW en salderen: SunisFree regelt het voor u. Allemaal.

Uw eigen, groene energie en een optimaal rendement. Wat wilt u nog meer?

 

✓ Vrijblijvende offerte
✓ Optimaal financieel rendement
✓ Uitgekiend zonne-energiesysteem op maat
✓ Direct klaar voor gebruik
✓ Uitstekende garanties