Garantie & rendement

rekenvoorbeeld-terugverdientijd-rendement-zonnepanelen-sunisfree

Rendement zonnepanelen

Een van de meestgestelde vragen: wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Als u kiest voor een van de zonne-energiesystemen van SunisFree, begint u na installatie direct met besparen. U wordt immers uw eigen energieleverancier. Ook na de afschrijvingstermijn profiteert u nog jarenlang van een uitstekend rendement.

 

Rekenvoorbeeld particulieren*

U heeft uw zonnepanelen over het algemeen in 5 tot 6 jaar terugverdiend. Dat betekent dat u na het terugverdienen van uw investering nog (minimaal) 20 jaar van gratis elektriciteit profiteert! Een mooie investering, toch?

 

Een rekenvoorbeeld:

 

  • Stel, u kiest voor 12 zonnepanelen van elk 275 Wp per uur
  • Dat is (275Wp x correctiefactor 0,9) 248 kWh per paneel per jaar
  • Uw zonnepanelen leveren bij elkaar ongeveer 3.000 kWh aan stroom per jaar
  • Aanschafkosten zonne-energiesysteem: EUR 5.000
  • Bij een elektriciteitsprijs van 0,23 per kWh bespaart u bijna EUR 700 per jaar
  • U vraagt de BTW (circa EUR 1.000) terug via uw belastingaangifte

 

Stijgt de stroomprijs? Dat is gunstig, want dan verdient u uw zonnepanelen nog eerder terug. Andersom duurt het natuurlijk wat langer.

 

Heeft u een zonne-energiesysteem met omvormer? Dan moet u er wel rekening mee houden dat u die rond een jaar of 10 zal moeten vervangen. De kosten daarvan liggen ergens tussen de EUR 300 en EUR 600.

 

Rekenvoorbeeld zakelijk*

 

Vermogen zonne-energiesysteem 19.500 Wp
Opbrengst per jaar 17355 kWh
Installatieprijs 1,38 per Wp
Verwachte stijging energieprijs 4%
Onderhoudskosten 0,5%
Rendement zonder EIA 10,6%
Terugverdientijd zonder EIA 8 – 9 jaar

 

*Fictieve voorbeelden. Prijzen en exacte rendement zijn – mede afhankelijk van de geldende elektriciteitsprijs – per situatie verschillend & op aanvraag.

 

Garanties

Bij een (goed) zonnestroomsysteem mag u ervan uitgaan dat uw zonnepanelen (minimaal) 25 jaar meegaan. Omdat de aanschaf van zonnepanelen een aardige investering vergt, werkt SunisFree uitsluitend met zonnepanelenfabrikanten met uitstekende vermogens- en productgaranties – varierend van 10 tot 25 jaar.

 

  • Productgarantie zonne-energiesysteem

Een productgarantie biedt u zekerheid bij eventuele defecten. Vanzelfsprekend is productgarantie ook van toepassing op randapparatuur, zoals een omvormer. De levensduur van een omvormer is ongeveer 8 tot 12 jaar, dus die garantietermijnen zijn uiteraard wel korter. Meestal 5 jaar.

 

  • Vermogensgarantie zonnepanelen

Mede door de continue blootstelling aan Uv-licht verminderen de prestaties van uw zonnepanelen enigszins, daar kunt u niet omheen. Daarom geven zonnepanelenfabrikanten tevens een zogenaamde vermogensgarantie af. Daarmee garanderen ze een bepaald (minimaal) vermogen gedurende de levensduur.

 

De vermogensgarantie verschilt per fabrikant. Het vermogen van uw zonnepanelen mag conform de vermogensgarantie (bijvoorbeeld) niet meer dalen dan 0,8% per jaar en presteert na 25 jaar nog steeds op (minimaal) 90% van het oorspronkelijke vermogen. Wilt u verzekerd zijn van optimale prestaties en het beste rendement? Laat het ons weten. Wij adviseren u graag.

 

  • Installatiegarantie SunisFree

Onze manier van werken en (bijna) grenzeloze service heeft gezorgd voor duurzame relaties en tevreden klanten. Zakelijk en particulier.

 

In onze kleine lettertjes die u bij de offerte ontvangt, is een installatiegarantie van 3 maanden opgenomen. SunisFree staat echter garant voor een uitstekend staaltje vakwerk, dus mocht er onverhoopt toch wat misgaan? Dan doen wij uiteraard altijd ons uiterste best dat te verhelpen.

 

  • Verzekeringen & meer

Welk merk en kwaliteit zonnepanelen of zonnecollectoren kiest u? Wat zijn bijbehorende product- & vermogensgaranties? Van welke fiscale regelingen of subsidies kunt u profiteren? En moet u uw zonnepanelen eigenlijk verzekeren?

 

Meer weten?

Wat uw vragen ook zijn: bel of mail gerust. Wij voorzien u graag van een persoonlijk (zonne-) energieadvies en een scherpe offerte op maat.