Samen met de buren, VVE’s of een school

U wilt zonnepanelen op uw huis en de huizen in de straat. Of op het schoolgebouw? Of op een ander dak? En u wilt dit samen doen met anderen? Wellicht heeft u al initiatieven genomen, of staat u pas aan het begin? SunisFree werkt graag met u mee! Wij hebben al meerdere projecten begeleid of als leverancier opgetreden. Hieronder de projecten waar we al ervaring mee hebben.

Nieuwbouw in Zevenhuizen

SunisFree heeft in 2016, in opdracht van Solsolutions nieuwbouwhuizen in Zevenhuizen voorzien van zonnepanelen.

Vrije school WIDAR

In 2013 staken Widar, EkoPlaza en de gemeente Delft de koppen bij elkaar voor een ambitieus project: zonnepanelen voor de daken van Vrije School Widar. Er werd een e-deal gesloten en binnen enkele maanden was de financiering rond: ouders en betrokkenen kochten waardebonnen bij EkoPlaza, waarmee het beginkapitaal bij elkaar gespaard werd. De zonnepanelen zijn geleverd door SolSolutions. En de cordinatie is door SunisFree verzorgt.

Het project Widar in de Zon onderscheidt zich niet alleen door de omvang, ook door de innovatieve manier van financieren. EkoPlaza Delft investeerde in de zonnepanelen. Dankzij groene investeringsregelingen kon EkoPlaza de zonnepanelen relatief goedkoop aanschaffen. Ouders en betrokkenen van Widar konden participeren door het kopen van een set waardebonnen die de biologische supermarkt verkocht. Widar betaalt EkoPlaza een jaarlijks leasebedrag voor de zonnepanelen. Na ongeveer 10 jaar neemt de school de panelen over en wordt zij eigenaar van de installatie. Daarna beschikt zij de daarop volgende 15 jaar over gratis duurzame energie.

De school wekt zijn eigen duurzame energie op. Op het dak van de school liggen 84 panelen van Chinaland, 270Wp met zwarte rand. Twee omvormers, Solarmax 10Mt2 drie fase, zorgen voor de terug leveren aan het net.

Maar er is meer. De leerlingen weten straks precies hoeveel energie opgewekt wordt en hoeveel de school aan energie verbruikt. Dat kunnen ze volgen op een systeem dat in de school een plek krijgt. Energiebesparing en bewustwording worden onderdeel van het lesprogramma.

Een prachtig initiatief en een mooi voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers, betrokken ouders en school. Klaar voor de toekomst!

Scholencollectief Wassenaar

In 2012 hebben alle PO-scholen in Wassenaar aan SunisFree gevraagd om te onderzoeken naar zonnestroom. De belangrijkste vragen waren; welke daken geschikt zijn voor zonne-energie? Hoeveel ruimte is er op het dak beschikbaar? En hoeveel elektriciteit levert dit jaarlijks op? Deze vragen zijn voor alle 10 basisscholen naar tevredenheid beantwoord.

Zonnig Tuindorp

Sunisfree heeft met de initiatiefnemers van zonnig tuindorpde eerste informatieavond georganiseerd in 2012. Uiteindelijk is zonnig Tuindorp uitgegroeid tot een voorbeeld voor collectieve projecten.

Zonnig Wassenaar

Pim Schram heeft in 2012, samen met de Millenium Gemeente Wassenaar het initiatief genomen om huiseigenaren te informeren over zonnepanelen op woonhuizen.

Project Maaldrift